Verschenen: Handboek bipolaire stemmingsstoornissen
Herzien en geactualiseerd
In het herziene handboek wordt veel recent onderzoek besproken over de epidemiologie, etiologie, pathofysiologie, en psychologische en neurobiologische mechanismen van deze aandoeningen. Ook zijn er sinds de eerste editie veel nieuwe inzichten over de behandeling.
Er is vanuit verschillende perspectieven aandacht voor uiteenlopende onderwerpen over de diagnostiek en behandeling van bipolaire stemmingsstoornissen, zoals fasering, stadiëring en profilering; cycliciteit en polariteit; meetinstrumenten; wearables en apps; erfelijkheid; chronobiologie en chronotherapie; zelfmanagement; functioneel en maatschappelijk herstel; creativiteit; zelfbeeld en identiteit. Nog meer dan in de eerste editie wordt er aandacht besteed aan conceptuele vraagstukken over de afgrenzing van normaliteit en andere psychiatrische aandoeningen. Stadiëring en profilering lopen daarbij als een rode draad door het hele boek.
Voor wie is dit handboek bedoeld?
De inhoud van het handboek is breed toepasbaar voor iedereen die mensen met een bipolaire stoornis behandelt. Het boek is bruikbaar voor onderwijs en opleiding, maar ook geschikt als naslagwerk of nascholing van professionals.
De tweede, geheel herziene en geactualiseerde, editie van het Handboek bipolaire stemmingsstoornissen bevat de nieuwste inzichten en is breed toepasbaar voor iedereen die mensen met een bipolaire stoornis behandelt.