Nanda Lambregts-Rommelse
Rommelse is universitair hoofddocent bij de afdeling Psychiatrie van het Radboud umc en als GZ-psycholoog en coördinator wetenschappelijk onderzoek bij Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie. Daarbij is zij lid van de wetenschappelijke raad van het landelijk kenniscentrum kinder- en jeugdpsychiatrie en van het Europese adhd netwerk (Eunethydis), (hoofd)redacteur voor de vaktijdschriften Kind en Adolescent en European Child and Adolescent Psychiatry.
Haar expertise ligt op het gebied van diagnostiek en behandeling van adhd. In de diagnostiek houdt Rommelse zich vooral bezig met de ontwikkeling van nieuwe instrumenten die van toegevoegde waarde zijn op het huidige diagnostisch proces, zoals de cotapp en een gestructureerd diagnostisch observatie-instrument. Op het gebied van behandeling probeert zij nieuwe behandelmethodes te onderzoeken, zoals het effect van een dieetinterventie en het effect van biofeedback op vermindering van adhd symptomen. Qua fundamenteel wetenschappelijk onderzoek richt Rommelse zich op een aantal bijzondere combinaties waar nog een relatief gebrek aan kennis op bestaat: adhd in combinatie met autisme, hoogbegaafdheid, trauma en/of emotieregulatieproblemen. Ook probeert zij middels langlopend onderzoek na te gaan waarom sommige kinderen over de aandoening heen groeien, terwijl anderen een blijvende vorm van adhd ontwikkelen of zelfs een verergerende vorm ontwikkelen.
Haar interesse is ontstaan tijdens haar studie klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit en aansluitend tijdens haar promotieonderzoek op dit gebied, waarbij ze de erfelijkheid van neuropsychologische problemen onderzocht die vaak voorkomen bij mensen met adhd.
Website:
Bezoek het NeuroIMAGE profiel van Nanda
Leestips van Nanda Lambregts-Rommelse:
‘Beter mensen van Trudy Dehue vind ik een absolute aanrader om een meer gedifferentieerder en genuanceerder beeld te krijgen van het nut en risico's van classificerende diagnostiek. Datzelfde geldt voor het werk van Jim van Os.’