18 januari 2017: masterclass Dyscalculie
U kunt zich wel inschrijven voor de masterclass Dyscalculie op woensdag 8 februari 2017, woensdag 12 april 2017 of woensdag 21 juni 2017.
Dyscalculie wordt steeds bekender. Niet alleen komen steeds meer ouders en leerlingen met vragen over deze stoornis, maar ook de overheid en Cito houden zich er mee bezig. Maar wat is dyscalculie precies en wat is het verschil met gewoon niet zo goed zijn in rekenen? Hoe vaak komt het voor en vanaf wanneer en hoe kun je deze rekenstoornis vaststellen? Hoe zit het met dyslexie en rekenproblemen? Tijdens de masterclass Dyscalculie op 18 januari 2017 krijgt u antwoord op deze vragen.
Programma
Aan de hand van filmfragmenten leert u hoe u risico leerlingen kunt signaleren. U oefent met een dyscalculiescreener en leert welke vragen u aan ouders en leerkrachten kunt stellen. Tevens wordt ingegaan op welke werkwijze, materialen en methodes geschikt zijn voor de begeleiding van leerlingen met dyscalculie. Steeds wordt de actuele wetenschap vertaald naar de dagelijkse praktijk.
Over de docent
Marije van Oostendorp is orthopedagoog en heeft een praktijk voor diagnostiek en behandeling van rekenproblemen en dyscalculie. Zij is docent bij de RINO en doet aan de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar interventies bij rekenproblemen.
Praktische informatie
Doelgroep: leerkrachten, intern begeleiders, orthopedagogen, psychologen en andere professionals die te maken hebben met leerlingen (6 t/m 16 jaar) met (ernstige) rekenproblemen
Datum: 18 januari 2017*
Tijd: 13:30-16:30 uur
Locatie: RINO, lokaal 5.9, Leidseplein 5, Amsterdam
Workshopleider: Marije van Oostendorp
Kosten: € 65,- (inclusief btw)
Deze workshop is volgeboekt. U kunt zich wel inschrijven voor de masterclass Dyscalculie op de volgende data: woensdag 8 februari 2017, woensdag 12 april 2017 of woensdag 21 juni 2017.