Bekijk ons hele aanbod
Onderwijs
Gezondheidszorg
Juridisch
Management
Geschiedenis & Filosofie
Waarom is de universiteit van Harderwijk verdwenen? Wat hield de schoolstrijd ook alweer in? Wat was de betekenis van ‘rooie schoolmeester’ Theo Thijssen voor het onderwijs? Was de invoering van de Mammoetwet een vloek of een zegen? Van Erasmus tot Montessori, van alfabetisering tot speciaal onderwijs, van parochieschool tot de hbs: dertig verhalen zetten de belangrijkste historische gebeurtenissen en ontwikkelingen van het Nederlandse onderwijssysteem uiteen.
Het boek legt verbanden tussen het verleden en de actuele situatie op dit sociaal, cultureel – en niet te vergeten – politiek belangrijke terrein, waar het niet zelden roerig is: voor tal van nationale en regionale overheden, kerkgenootschappen en professionele disciplines was het onderwijs de afgelopen eeuwen immers inzet van strijd en beleid.
De canon van het onderwijs is rijk geïllustreerd met bijzondere afbeeldingen, veelal afkomstig uit de collectie van het Onderwijsmuseum. Levendige anekdotes en sprekende citaten vullen de vensters verder aan.
'Een aantrekkelijk en leesbaar boek voor een breed publiek' - Didactief
'De korte brokken informatie bestaan steevast uit een goede mix van heldere hoofdlijnen en interessante weetjes.' - Nederlands Dagblad
‘[E]en nuttig boek, want de kennis van de Nederlandse onderwijsgeschiedenis houdt niet over. Wie weet nog dat ons onderwijs begon met de parochieschool in de Middeleeuwen? En wie kent nog de onderwijskundigen Kohnstamm en Langeveld?’ - Historisch Nieuwsblad
Je hebt een zakelijk account nodig om dit product te kunnen bestellen. Je bent nu ingelogd met het e-mailadres: .
Wil je dit e-mailadres gebruiken voor je zakelijk account?
Ander e-mailadres gebruiken voor zakelijk account Huidig e-mailadres gebruiken voor zakelijk account