Koninklijke Boom uitgevers
Voor een beter begrip
Home   /   Over Boom   /   Boom in het nieuws   /   NDC mediagroep koopt Regionale Nieuwsmediabedrijf van Boom

Persbericht NDC mediagroep koopt Regionale Nieuwsmediabedrijf van Boom

NDC mediagroep (NDC) en Boom uitgevers Nieuwsmedia (BuN), het regionale uitgeversbedrijf van  Koninklijke Boom uitgevers te Meppel, slaan de handen ineen om samen sterker te staan in de snel veranderende mediawereld. Daartoe neemt NDC alle aandelen van BuN van Boom over. Ook de activiteit familieberichten.nl is onderdeel van deze transactie en gaat deel uitmaken van NDC. Zo ontstaat één groot Noordelijk mediabedrijf dat zich via diverse kanalen bezighoudt met onafhankelijke nieuwsvoorziening voor en over Noord-Nederland, Flevoland en delen van Overijssel.

NDC is uitgever van Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad, 30 nieuws- en weekbladen en exploiteert een tiental aansprekende special interest merken als Wonen&Co, Gezondheid&Co en noordz. BuN is uitgever van de abonnementenkranten Meppeler Courant, Opregte Steenwijker Courant, Hoogeveensche Courant, Stellingwerf, de Nieuwe Ooststellingwerver, 15 huis-aan-huisbladen, 13 nieuwssites en diverse andere digitale services.

 

Koninklijke Boom uitgevers blijft actief en concentreert zich verder op het gebied van haar educatieve, professionele, wetenschappelijke en algemene uitgeefactiviteiten vanuit Uitgeverij Edu’Actief, Boom uitgevers Amsterdam, Boom uitgevers Den Haag, Uitgeverij Sarphati en Courseweb.

 

Dina Boonstra, algemeen directeur NDC mediagroep: “Deze overname sluit naadloos aan bij onze gezamenlijke visie. De consument in het noorden wil betrouwbaar, lokaal en onafhankelijk nieuws en entertainment. Die klantwens en kennis wordt verrijkt in onze databases en vormt onze propositie richting adverteerders. Samen vormen wij de hartslag van het noorden.”

 

Mas Boom, directeur Koninklijke Boom uitgevers: “Wij zijn oprecht gelukkig dat door het samengaan van ons regionale nieuwsbedrijf met NDC mediagroep een prachtig noordelijk mediabedrijf ontstaat. Niet alleen wordt hierdoor voor ons regionale nieuwsbedrijf de noodzakelijke schaal bereikt, tevens sluiten de missie voor onafhankelijke journalistiek en de liefde voor Noord-Nederland op elkaar aan.”

 

 

NDC mediagroep

Boom uitgevers Nieuwsmedia

3 dagbladen, 30 weekbladen, 60 online platformen

5 nieuwsbladen en 15 huis-aan-huisbladen, 13 nieuwssites en diverse andere digitale services

Oprichting: 1752

Oprichting: 1841

Medewerkers: 520

Medewerkers: 130

 

 

NDC is in deze transactie geadviseerd door NIBC Bank en Trip Advocaten & Notarissen. Koninklijke Boom uitgevers is geadviseerd door Deloitte Corporate Finance en Benthem Gratama Advocaten.

Contact hoofdkantoor

Koninklijke Boom uitgevers is vanuit verschillende locaties actief

Contact hoofdkantoor

U kunt ons op diverse manieren bereiken. Hieronder ziet u onze contactgegevens.
Tijdens werkdagen zijn wij van 8.00 – 17.00 uur telefonisch bereikbaar. Wilt u uw vraag per mail stellen, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Stationsweg 66
7941 HG Meppel
Postbus 1058
7940 KB Meppel